Vánoční krabice od bot

17.02.2014 11:04

Rodinné centrum Dobříšek se připojilo k podpoře charitativní akce "Vánoční krabice od bot".
Tento projekt vychází z dlouholeté tradice akce v USA i v Evropě. Děti i dospělí vloží do krabice od bot cokoliv, co může udělat radost obdarovaným dětem z potřebných rodin, které se nacházejí v životní nouzi. Učí nás a naše děti myslet na druhé a soucítit s nimi. Více o projektu ZDE.

Děkujeme všem, kdo se do projektu zapojili a přinesli krabice do Dobříšku. Děkujeme také žákům a paním učitelkám ze 2. základní školy v Dobříši, kteří ve družině společně zabalili a do Dobříšku přinesli krabice plné dárků.


Poděkování od organizátorů akce:
„Závěrečná bilance je úžasná. Krabičky se sjížděly nejen z Plzeňska, Tachovska, Mariánskolázeňska a Rokycanska, ale jedna velká část k nám dorazila třeba z Dobříše, další z Prahy a několik krabiček, dokonce až z Ostravska …

Velké poděkování patří jak jednotlivcům, rodinám, tak paním učitelkám, které motivovaly k účasti i svoje žáky, kterým tímto také děkuji, dále několika pracovním kolektivům, zájmovým sdružením a v neposlední řadě trpělivému servisnímu týmu – tj. mé rodině a přátelům, kteří mě v tom „množství dobra“ nenechali samotnou.

K potřebným dětem doputovalo celkem 592 krabiček. Díky obrovské odezvě mohly dostat mladší děti po dvou krabicích s dárečky a o distribuci se nakonec postaralo šest organizací v Plzeňském a Karlovarském kraji. (Domus - centrum pro rodinu, Diakonie západ, Sdružení pěstounských rodin, Latus, Kotec a Náhradním rodinám o.s.) Krabičky mířily do sociálně slabých rodin, do nízkoprahových klubů pro děti a mládež, k pěstounům prarodičům, nebo k potřebným samoživitelům. Dva balíčky také přistály pod stromečkem vážně nemocného Matýska z Přešticka, kde rodiče většinu příjmu dávají na jeho nákladnou léčbu. Stejně jako loni, i letos, se skutečně našly děti, pro které byly "Krabice od bot" opravdu jediným vánočním dárkem.“



Děti ze 2.základní školy Dobříš:

Zpět

Kontakt

RC Dobříšek, z. s.
Na Nábřeží 1650
263 01 Dobříš

provozní
tel. 608 906 559

administrativa
tel. 603 199 265

koordinátor
tel.608 459 559

 

Úřední hodiny

Po-Pá 8-12 hod.

 

Sledujte nás i na sociálních sítích.

FBfacebook.com/dobrisek

IGinstagram.com/rc_dobrisek

 

 

Úřední hodiny v RC

Po-Pá 8-12 hod.

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode