Článek v Dobříšských listech

29.11.2014 10:41

Stalo se již tradicí, že v prosinci hodnotíme uplynulý rok. A jak to jistě známe z našich osobních životů, jednou jsi nahoře, jindy zase dole, tak i Dobříšek si v tomto roce prošel svými dobrými i těžkými dny. Náročné chvilky nastaly během personální obměny pracovního týmu, s transformací z občanského sdružení na zapsaný spolek, zaváděním nového elektronického přihlašovacího systému a dalšími náročnými událostmi. Ovšem vždy jsme načerpali sílu a motivaci nevzdávat to, i díky našim úspěšně proběhlým akcím a programům:
 
 kurzy a setkávání pro nastávající rodiče, laktační poradenství, cvičení pro těhotné,
 „Místo pro rodinu“ – volná herna pro rodiče (prarodiče) s malými dětmi,
 „Hrajeme si bez maminky“ – dopolední program pro děti bez rodičů, 
 volnočasové a vzdělávací aktivity pro děti předškolního a mladšího školního věku,
 přednášky, semináře, besedy (Puberta, První pomoc, Harmonizace rodinného a pracovního života, Finanční gramotnost, Jeden jogurt denně, aj.), kurzy tvořivé i vzdělávací, 
 počítačové kurzy pro seniory, 
 mimořádné akce pro celé rodiny (Putování za dvanácti měsíčky, Cyklostezka, Dobříšek zblízka, Archeologický výlet, Lampiónový průvod, oslava 13. narozenin Dobříšku, Adventní jarmárek),
 Týdny výtvarných aktivit v duchu příměstského tábora – 4 turnusy,
 celoroční provoz hřiště Noemova archa,
 odborné poradenství, konzultace, doporučení a zprostředkování odborné pomoci, on-line poradna - ve spolupráci s psychologem, sociální a rodinnou poradkyní.
 
Nabídka je opravdu bohatá a nebyla by možná, kdyby nás v těchto aktivitách po celý rok nepodporovalo Město Dobříš (příspěvek z rozpočtu města na sociální oblast a z Fondu sportu, kultury a volného času), Ministerstvo práce a sociálních věcí (dotační program Rodina a ochrana práv dětí) a krajská pobočka Úřadu práce (dotace na vytvoření 2 pracovních míst v rámci VPP) a za to jim tímto velmi děkuji. 
 
Děkuji také všem partnerům a dobrovolníkům (zvláště při organizaci Lampiónového průvodu – zámku Dobříš, realitní kanceláři Energon reality s.r.o., ale i všem dalším, které tu nejmenuji a přesto jsou s Dobříškem aktivně spojeni). 
 
Dále bych chtěla poděkovat všem, kteří naši činnost podpořili finančním či hmotným darem. 
 
A v neposlední řadě děkuji celému pracovnímu týmu Dobříšku za spolupráci a podporu, protože bez nich by nic z výše uvedeného neproběhlo.
 
Na závěr bych Vám chtěla popřát klidné prožití adventního času a Vánoc v přítomnosti svých nejbližších, vše dobré do nového roku. Budeme se na Vás těšit opět v roce 2015.
 
Mgr. Michaela Zídková
 

Zpět

Kontakt

RC Dobříšek, z. s.
Na Nábřeží 1650
263 01 Dobříš

provozní
tel. 608 906 559

administrativa
tel. 603 199 265

koordinátor
tel.608 459 559

 

Úřední hodiny

Po-Pá 8-12 hod.

 

Sledujte nás i na sociálních sítích.

FBfacebook.com/dobrisek

IGinstagram.com/rc_dobrisek

 

 

Úřední hodiny v RC

Po-Pá 8-12 hod.

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode